Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Τρουφάκια τα εκλεκτά (10')


Υλικά:
   1 πακέτο Μπισκότα Παπαδοπούλου

2 κουταλιές κακάο

2 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Τρούφα σοκολατα ή πολύχρωμη(αν θέλετε χρησιμοποείτε τριμμένη καρύδα ή τριμμενα αμύγδαλα ή κακάο ή ζάχαρη άχνη)


Για το Σιρόπι:
2 φλυτζάνια νερό

2  1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

   

                                                                           Εκτέλεση:
Σπάμε τα 3 τεταρτα απο τα μπισκότα στο μπλέντερ ή με τα χέρια μας μέχρι να γίνουν σκόνη.Προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη  και ανακατεύουμε το μίγμα. Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και αφού κρυώσει το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα(θα δείτε πόσο χρειάζεται γιατί πρέπει να γίνει μια σφιχτή ζύμη).Πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ζύμη και έπειτα κάνουμε μπαλάκια και τα περναμε απο τη τρούφα(ή απο οτι άλλο υλικό θέλετε που εχω αναφερθεί παραπάνω).Άμα η ζύμη δεν ειναι αρκετά σφιχτη προσθέτουμε κ άλλα μπισκότα.Τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να σφίξουν και είστε έτοιμοι!
Ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό για εσάς και την οικογένεια σας





              Καλή επιτυχία!
Agapamemam.blogspot.gr


Κανε και εσυ like για να μαθαινεις τα γρηγορα πιατα μας!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | JCpenney Printable Coupons